Скільки коштує предметне фото?

Предметне фотографування — поширений тип комерційної фотографії. В першу чергу фото предметів затребувано інтернет магазинами для презентації своїх товарів. Адже якісні фотографії на сайті інтернет-магазину — це великий бонус для потенційних покупців.

Ціна на предметне фотографування істотно варіюється залежно від характеру замовлення. Основні параметри, що впливають на вартість предметної зйомки :

  •     кількість одиниць продукції
  •     зовнішні параметри предметів
  •     побажання по обробці

1. Кількість одиниць продукції

Це базовий параметр. Треба розуміти, що навіть якщо треба зробити 2-3 фотографії, це коштуватиме так само як 10 штук. В силу такого поняття, як мінімальне замовлення, що включає: виїзд фотографа, транспортування необхідної техніки, облаштування робочого місця для зйомки, безпосередньо зйомку і обробку фото.

2. Зовнішні параметри предметів

При великих замовленнях надаються знижки, але це не відноситися до зйомки складних предметів. Наприклад:

  •     прозорі вироби (пляшки, упаковки)
  •     речі з бликующими поверхнями (окуляри, металеві поверхні)
  •     мініатюрні предмети (колекційні монети)
  •     та інше

Зйомка вищеперелічених виробів коштуватиме дорожче за звичайні предмети.

Окремо варто згадати про ювелірні вироби. Це — найскладніший та найдорожчий вид роботи. Ювелірні вироби — найбільш складні для фотографії. Велика кількість бликующих поверхонь і мініатюрні розміри роблять таку зйомку украй трудомісткою як на етапі зйомки, так і обробки.

Через вишченаведені чинники фотографові перед зйомкою дуже важливо знати, якого роду предмети треба буде фотографувати. Оскільки різні поверхні вимагають різного підходу і апаратури.

3. Побажання по обробці

Стандартна обробка має на увазі створення фотографії, де виразно видно предмет на однорідному фоні (він може бути як білим, так іншого кольору). Детальніша обробка має на увазі виправлення різних візуальних дефектів товару. Наприклад: стирання плям, ретуш подряпин, видалення бирок і так далі . Така робота оплачується окремо.

Детальніше про предметне фото від Olegasphoto