Як правильно вибирати весільного фотографа?

Мета замовлення весільного фотографа — не тільки у відображенні дня одруження у формі репортажу, але і у тому, щоб зробити з цього красиві художні знімки. Втім, це очевидно. Але про це варто згадати адже при виборі фотографа завжди варто пам’ятати, чого ви від нього бажаєте. Наприклад, нерозумно очікувати професійні знімки при невеликому бюджеті. Хоча, з іншого боку, навіть заплативши пристойну суму, ви ще гарантовано не отримуєте красиві і якісні фото.

Отже, на які особливості та нюанси треба звертати увагу, щоб не потрапити в халепу з вибором фахівця з весільного фотографування?

1) Звичайно ж, портфоліо. На що здатен фотограф можна побачити буквально з кількох знімків. На свої сайти фотографи завжди викладають найкращі фотографії. Якщо ці знімки вам не дуже подобаються, не варто зупинятися на цій людині.

2) Скільки часу фотограф займається своєю справою. Людина, яка фотографує півроку, може подавати великі надії. Але якщо ми говоримо про комерційну зйомку, краще мати справу з фахівцем, що працює від 2-3 років.

3) Якою технікою користується даний конкретний професіонал. Можна скільки завгодно говорити про те, що головне — це талант і творче бачення. Так, це так. Але без хорошої дорогої техніки творче бачення просто не реалізувати на гідному рівні. Талант добре розкривається тільки з апаратурою, яка дає для цього достатньо можливостей. І, крім того, якщо людина інвестує тисячі доларів у свою техніку, це говорить про серйозне відношення до своєї справи.

4) Де фотограф рекламується і як його можна знайти. Як ви знайшли конкретного фотографа — теж важливий момент. Якщо ви його побачили в групі вконтакті, де викладена пара десятків фотографій з кількома коментарів від його друзів — це теж показник. Імідж — це все. Гарний сайт, велика кількість відгуків, активність у соціальних мережах, платна реклама на різних веб-ресурсах — це говорить про те, що людина серйозно налаштована та давно і наполегливо займається своєю справою.

5) Відгуки інших людей про фотографії і про процес роботи з фотографом. Важливо побачити, що говорять інші люди, це дозволить доповнити сприйняття фотографа. Адже, перш ніж платити гроші, варто точно упевниться, що людина якісно робить свою справу. Якщо ви бачите тільки фотографії і не бачите відгуків про роботу, варто подумати: може тут щось не те?

Після того, як ви визначитеся з тим, хто буде знімати день вашого весілля , варто зайнятися підготовкою до цього моменту. Тобто, зустрітися з фотографом і обговорити всі необхідні нюанси: сценарій фотопрогулянки, час фотосесії в РАГСі, терміни обробки фотографій, вартість друку весільного альбому і т.д.

Портфоліо весільних фотосесій від Olegasphoto: