Архив рубрики: українською

Статті про фотографію та фотопослуги у Києві українською мовою.

Чи потрібен фотограф на хрещення?

Хрещення — це подія, що здійснюються раз в житті. Обряд хрещення покликаний відкрити ворота духовного світу для людини. Зрозуміло, що обряд є украй важливим і пам’ять про нього повинна зберегтися у сімейному альбомі у вигляді красивих фотографій і якісного відео.

Чи замовляти фотографа на хрестини?

Відповідь однозначна, звичайно ж ТАК. Якісні фото — запорука хорошої пам’яті про таку урочисту подію. Буває, що хресні батьки про це навіть не замислюються. Хтось з гостей може узяти із собою якусь камеру, але про хороші фотографії у такому разі говорити не доводиться. Адже зйомка в церкві — одна з найскладніших для фото чи відео. Як правило, в православних храмах панує темрява. Отож для фотографа це справжній виклик, особливо враховуючи той факт, що в церкві небажано, а часто і зовсім заборонено, використання спалахів. Щоб в таких умовах отримати якісні фотографії (яскраві, різкі, з правильним перенесенням кольорів) потрібна професійна техніка і багаторічний стаж її користування. Саме тому така робота під силу лише професійному фотографові.

Враховуючи, що хрестини — подія що відбувається раз в житті, економити на фотографові однозначно не варто. Замовивши фотографа-аматора клієнт отримає дуже низькоякісні знімки. Треба розуміти, що повторну зйомку крещення, на жаль, провести не можна.

Замовити якісні послуги фотографа на хрещення в Києві за адекватною ціною можно на цьому сайті, треба лише зв’язатися із фотографом через контакти.

 

Як проводити весільну фотосесію взимку?

Зима — теж доволі популярна пора року для проведення весіль. У зв’язку з цим багато пар замислюються про те, як і де фотографуватися взимку?

Зима не є перешкодою для фотосесії на вулиці

Попри те, що на вулиці холодно, всеодно можна отримати гарні весільні фотографії. Треба лише з розумом підходити до організації цього процесу.

Не варто вибирати місця для прогулянки, де треба багатоходити пішки. Наприклад, Пирогово чи Феофанія не підходять для цього. Коли на вулиці холодна погода, фотографуватися треба швидко. Тобто робити кілька фото і їхати далі у наступнє місце. Не варто залишатися на одному місці більше 15 хвилин. Таким чином ніхто не замерзне і усім буде комфортно.

Фото у приміщеннях

Взимку або пізньою осінню завжди варто себе підстраховувати. Погода може бути несподіваною. Може піти дощ або сильний сніг, які зроблять фотопрогулянку на відкритому повітрі неможливою. Саме тому досвідчені весільні фотографи рекомендують орендувати для таких цілей фотостудії.

Однієї години у студії буде досить, щоб отримати чудові знімки в декорованому оточенні, при цьому абсолютно не турбуючись про погоду на вулиці.

Окрім фотостудій цікавим вибором будуть музеї і інші красиві приміщення. Наприклад, Шоколадний будиночок.

фото зала модерн

Ця унікальна споруда є колишнім графським особняком, побудованим на рубежі 19 і 20 сторіч. Зали Шоколадного будиночка виконані в різних стилях від бароко до класицизму. Це місце дуже підходить для весільних фотосесій.

Таким чином стає зрозумілим, що при бажанні хороші фото можна отримати у будь-яку пору року. Будь це зима чи літо!

Фотосесії в українському стилі від Olegasphoto

Фотосесія — це завжди гарно. Проводити фотосесію можна з конкретної причини, а можна і просто так для підняття настрою. При замовленні такої послуги від професійного фотографа, маса позитивних емоцій забезпечена.

При організації фотографування перше питання, які виникає — це її тематика. Не завжди буває легко визначитися з тим, як краще фотографуватися. Дуже популярними на сьогодні являються фотосесії в українському стилі. Фото у вышивашках та национальних костюмах мають неперевершений колорит та автентичність.

фото в українському стилі

У зв’язку з цим Olegasphoto надає послуги щодо проведення таких фотозйомок. Але наступне питання це:

Де саме фотографуватися у Києві?

Місто Київ надає величезний вибір місць для фотосесій у національній одежі.

Почати варто з Пирогово, музею народного господарства під відкритим небом. Варто сказати, що воно є найпривабливішим місцем для фотосесій в українському стилі. Місцевий ландшафт просто ідеален для цього.

Свадьба в украинском стиле

При чому, що характерно, в українському стилі сьогодні популярно не просто фотографуватися, але і проводити весілля. Наприклад ось на цьому відео можна подивитися, як це виглядає:

Весілля в українському стилі — захід мальовничий і барвистий. Кожне весілля має бути унікальним, таким, що запам’ятовується назавжди. Цим вимогам відповідає проведення свята у національному стилі.

весілля в українському стилі

Особливо запам’ятовується свято після того, як будуть зроблені якісні фотографії та відео, що можна буде проглядати сім’єю нескінченну кількість. Адже спогади — одна з найцінніших речей у житті.

P.S. Olegasphoto не надає національну одежу в оренду.

Скільки коштує предметне фото?

Предметне фотографування — поширений тип комерційної фотографії. В першу чергу фото предметів затребувано інтернет магазинами для презентації своїх товарів. Адже якісні фотографії на сайті інтернет-магазину — це великий бонус для потенційних покупців.

Ціна на предметне фотографування істотно варіюється залежно від характеру замовлення. Основні параметри, що впливають на вартість предметної зйомки :

  •     кількість одиниць продукції
  •     зовнішні параметри предметів
  •     побажання по обробці

1. Кількість одиниць продукції

Це базовий параметр. Треба розуміти, що навіть якщо треба зробити 2-3 фотографії, це коштуватиме так само як 10 штук. В силу такого поняття, як мінімальне замовлення, що включає: виїзд фотографа, транспортування необхідної техніки, облаштування робочого місця для зйомки, безпосередньо зйомку і обробку фото.

2. Зовнішні параметри предметів

При великих замовленнях надаються знижки, але це не відноситися до зйомки складних предметів. Наприклад:

  •     прозорі вироби (пляшки, упаковки)
  •     речі з бликующими поверхнями (окуляри, металеві поверхні)
  •     мініатюрні предмети (колекційні монети)
  •     та інше

Зйомка вищеперелічених виробів коштуватиме дорожче за звичайні предмети.

Окремо варто згадати про ювелірні вироби. Це — найскладніший та найдорожчий вид роботи. Ювелірні вироби — найбільш складні для фотографії. Велика кількість бликующих поверхонь і мініатюрні розміри роблять таку зйомку украй трудомісткою як на етапі зйомки, так і обробки.

Через вишченаведені чинники фотографові перед зйомкою дуже важливо знати, якого роду предмети треба буде фотографувати. Оскільки різні поверхні вимагають різного підходу і апаратури.

3. Побажання по обробці

Стандартна обробка має на увазі створення фотографії, де виразно видно предмет на однорідному фоні (він може бути як білим, так іншого кольору). Детальніша обробка має на увазі виправлення різних візуальних дефектів товару. Наприклад: стирання плям, ретуш подряпин, видалення бирок і так далі . Така робота оплачується окремо.

Детальніше про предметне фото від Olegasphoto

Де фотографуватися на весілля в Києві?

Все ближче і ближче весільний сезон. У зв’язку з цим для багатьох пар стає нагальним питання про те, де саме фотографуватися у місті Києві.

Якщо ви звертаєтеся до професійного фотографа, який створить маршрут для фотосесії та все продумає, про це можно взагалі не турбуватися. Але все ж таки ознайомитися з популярними місцями для фотографування ніколи не є зайвим. Більш детально про локації для фотосесій можно почитати отут: