Коли проводити фотосесії на природі?

Сезон зйомок. Фотосесії в місті і на природі можна проводити практично в будь-який час року. Кожен сезон має свою чарівність: ніжна квітуча весна, буйство фарб влітку, романтична золота осінь … Від фантазії фотографа і моделі залежить все. Зрозуміло, що в надмірну спеку, а також у сильний дощ і мороз слід уникати зйомок — зайвий екстрим не дасть користі. В інших випадках треба просто-напросто вдало підбирати аксесуари та одяг, дивлячись за часом року, температурі повітря і погоду. Фотосесія повинна приносити задоволення і бути приємною для моделі. У такому випадку, реалізований образ буде максимально природним.

 

Варто відзначити особливо цікавий час для фотосесій на природі. В першу чергу, це проміжок з середини квітня по травень. У цьому час буйно цвітуть фруктові сади, магнолії, черемха та інші чагарники і дерева. Цей період швидкоплинний — рослини відцвітають швидко і буквально через кілька днів обпадають, тому не упустити такий момент, щоб не пропустити природну красу. Весняний антураж добре підходить для романтичних фотосесій. З квітучої весняною природою будуть чудово поєднуватися ніжний макіяж, жіночне плаття і розпущене волосся. Все, що далі, залежить від майстерності і досвіду фотографа. Влітку надаються найширші можливості як для фотографа, так і для моделі. Погода дає можливість не обмежуватися ні в виборі одягу, ні у виборі локацій. Доречно знімати в будь-якому стилі: від романтики до етно. Можна цілком покладатися на художній задум. Традиційні місця для літніх фотосесій, це: золотисте поле пшениці, квітучий луг, пляж або піщаний кар’єр або ліс. Невичерпне джерело творчих ідей та натхнення влітку — аквафотос’емка. На воді влітку можна відзняти чимало цікавих сюжетів. Осінні фотосесії традиційно відбуваються в пору золотої осені. Важливо не пропустити час листопаду. Адже восени можна споглядати неймовірну палітру фарб, природне освітлення ніжне і м’яке — все це чудово підкреслить красу моделі. Фотограф в такій фотосесії лише запам’ятовує прекрасне.

Час зйомок. Щоб досягти найкращих результатів, фотограф повинен з урахуванням погоди вдало вибрати час доби для зйомки. Дуже помилково думати, що найяскравіші фотознімки можна отримати вдень і в сонячну погоду. У випадку з портретної фотозйомкою, таке освітлення не найкраще. Зіщулені від сонця очі і напружений погляд, тіні на личку моделі, а також надмірний контраст між світлом і тінню — найкраще цього уникати. Коли на вулиці похмура погода або мінлива хмарність, це оптимально. Таке освітлення буде сприятливим для проведення портретної фотосесії. У портретній фотографії опрацювання тіней — дуже важливий аспект. Хмари на небі розсіюють сонячне світло, що робить тіні більш м’якими. Найбільш підходящим часом доби для фотосесії на вулиці вважається ранній вечір або ранок. Особливо цінуватися час світанку і заходу. Воістину чудова палітра світанку і заходу дає насичене і м’яке сонячне світло. Таке освітлення забарвлює природу в золотаві фарби і додає приголомшливий відтінок шкірі моделі. Саме такий светотеневой малюнок є м’яким і ідеальним для зйомок портрета. Щохвилини свої відтінки змінює небо, сонце стрімко сідає (або піднімається). Потрібно зловити ці цінні хвилинки, що обмежує в часі фотографа і модель. До будь фотосесії треба добре готуватися, підбирати необхідні речі, робити зачіску і макіяж. А у випадку з таким точним вибором часу, треба ще й наперед приїхати на місце фотозйомки.

Варто пам’ятати, перш за все, фотосесія на природі — це задоволення. Це — спільна творчість моделі і фотографа, яка всім приносить радість.